vineri, 08 decembrie 2017 / Published in Articole

Indiferent daca este indraznet sau subtil, din punct de vedere vizual, tapetul ofera o directie spre un anumit stil.  Tapetul trebuie sa fie in armonie cu toate celelalte elemente din incapere. De la perdele la covoare si mobilier, tapetul completeaza imaginea de ansamblu. Din acest motiv, atunci cand alegem sa ne decoram peretii cu tapet trebuie sa  tinem cont de stilul pe care dorim sa il obtinem in incaperea respectiva.

Spre exemplu, modelele simpliste in culori pale sunt ideale pentru a completa un decor traditional. Totodata motive florale cu linii fine in culori pastelate creeaza o atmosfera calda si intima, perfecta pentru cei ce prefera stilul romantic. Printurile florale pot evoca o gradina de primavara in sufragerie sau pot crea sentimentul de calmitate pentru biroul de acasa.

Daca dorim un aer fresh si puternic, atunci alegem culori tari si nuante vibrante, iar daca optam pentru un stil modern, atunci cu siguranta  geometriile indraznete reprezinta cea mai buna alegere. Acestea nu vor coplesi camera, ci vor adauga o tendinta moderna.

Pentru iubitorii stilului clasic, formele mari si bine definite denota eleganta, iar culorile neutre precum maro si bej se vor asorta perfect cu decoratiunile din lemn. Insertiile in nuante de maro, gri sau verde sunt perfecte daca vrem sa oferim accente retro decorului.

Vizioneaza colectiile noastre de tapet si defineste-ti propriul stil!

vineri, 03 noiembrie 2017 / Published in Articole

Caramida decorativa devine o noua tendinta in multe gradini. Pe langa faptul ca are un impact vizual deosebit, aceasta este rezistenta la intemperii si poate fi utilizata in mai multe proiecte de amenajare.

Mai jos iti prezentam cateva idei despre cum poti sa amenajezi gradina intr-un mod creativ.

  • Bordura din caramida aparenta
    Nu numai ca este un element de decor, dar creeaza, de asemenea si o delimitare a zonelor dorite.

    • Bancuta de gradina – cu ajutorul caramizii aparente

    Într-o gradina, spatiile de relaxare nu ar trebui sa lipseasca. Ele ne permit sa ne bucuram de natura, iar o bancă „din caramida” este o idee pe cat de usor de pus in practica, pe atat de incantatoare.

    • Masuta de gradina

    La fel ca bancuta de gradina, o masuta de gradina este la fel de simplu de realizat. O masutaconfectionata cu ajutorul caramizii aparente, pe langa faptul ca este practica este si un ornament vintage care da un aspect atemporal gradinii.

    • Alei din caramida

    O gradina mare, cu multa verdeata, are nevoie de alei, iar caramida este materialul perfect pentru amenajarea acestora.

    • Amenajarea verandei

    Indiferent daca veranda este dreapta sau curbata, caramizile aparente vor avea cu siguranta un impact deosebit.

    • Fantana de gradina

    O fantana simpla poate fi realizata intr-un mod simplu si economic din caramizi aparente, transformand gradina intr-o zona de relaxare.

     

    Daca vrei sa te inspiri, atunci te asteptam pe site-ul nostru pentru a vedea mai multe modele de caramida aparenta!

luni, 30 octombrie 2017 / Published in Articole

Cine alege stilul clasic în interior? Oamenii care apreciază tradițiile și stabilitatea, precum și cei care preferă valorile și tradițiile culturale vechi, în loc de moda trecătoare!

Clasicismul a reprezentat stilul dominant pentru mai mult de două secole. În prezent, locuințele decorate în stil clasic sunt mereu în căutare! Prin eleganța sa, stilul clasic formează o imagine atemporală și plină de farmec.

Într-o locuință amenajată în stil clasic, accentul se pune, în general,  pe designul pereților. Cea mai simplă și economică metodă de a reda eleganța stilului clasic o reprezintă decorarea pereților cu tapet.

Trei moduri simple prin care se pot reda caracteristici principale ale clasicismului cu ajutorul tapetului:

  1. Pereții se mențin în culori pastelate

Stilul clasic nu acceptă strălucire, contraste extreme sau culori vibrante. Toate nuanțele sunt calde și neutre pentru a menține o atmosferă interioară calmă și confortabilă. Un tapet în nuanțe de galben, verde, maro, precum și gri, roz, perlă sau burgundă este alegerea perfectă.

  1. Ordinea, simetria și echilibrul sunt esențiale

Designul clasic este caracterizat de simetria și echilibrul idealurilor imperiilor grecești și romane. Coloanele reprezintă o caracteristică esențială a designului clasic, acestea făcând referire la arhitectura greacă și romană. Ca atare, un tapet în dungi ton-pe-ton aplicat pe pereți poate reda ușor aceasta caracteristică.

  1. Textura materialelor necesită o atenție deosebită

Deoarece stilul clasic denotă rafinament, materialele folosite pentru amenajarea unui spațiu interior trebuie sa fie de o calitate extraordinară. Textura unui tapet confecționat din materiale naturale poate face ușor diferența între bun gust și kitsch.

Pentru a crea un astfel de interior luxos și elegant și pentru a te bucura de o atmosferă aristocrată care nu se demodează niciodată, noi îți pune la dispoziție sute de modele de tapet din care poți să alegi!

vineri, 27 octombrie 2017 / Published in Articole

Tapetul trebuie să fie în armonie cu toate celelalte elemente din încăperea. De la perdele la covoare și mobilier, tapetul completează imaginea de ansamblu. Din acest motiv, atunci când alegem să ne decorăm pereții cu tapet trebuie să  ținem cont de stilul pe care dorim să îl obținem în încăperea respectivă.

  • Romantic: Motive florale cu linii fine în culori pastelate creează o atmosferă caldă și intimă, perfectă pentru cei ce preferă stilul romantic.
  • Fresh: Pentru un aer fresh și puternic se vor alege culorile tari și nuanțele vibrante.
  • Tradițional: Modelele simpliste în culori pale sunt ideale pentru a completa un decor tradițional.
  • Modern: Dacă se optează pentru un stil modern atunci geometriile îndrăznețe reprezintă cea mai bună alegere. Acestea nu vor copleși camera, ci vor adăuga o tendință modernă.
  • Clasic: Pentru iubitorii stilului clasic formele mari si bine definite denotă eleganță, iar culorile neutre precum maro si bej se vor asorta perfect cu decorațiunile din lemn.
  • Retro: Pentru a contribui la nota retro a decorului cele mai potrivite sunt diferite nuanțe de maro, gri sau verde.
    Accesează colecțiile noastre de tapet și definește-ți propriul stil!
miercuri, 25 octombrie 2017 / Published in Articole

Dacă vrei să adaugi textură într-o camera fără a încărca designul general, cărămida decorativa rămâne cea mai populară soluție. Cu o gamă largă de culori disponibile, puteți experimenta combinații ingenioase pentru a crea efecte vizuale spectaculoase.

Spre exemplu, o combinație între mai multe nuanțe de cărămida poate crea senzația de monocromie și eleganta.

În timp ce monocromia oferă eleganță,  o culoare mai vibranta, poate destinde atmosfera în orice încăpere.

Pe de altă parte, nuanțele de maron păstrează o atmosferă caldă și primitoare.

Chiar și un perete simplu din cărămidă albă iese în evidență datorită designului sau robust.

De asemenea, un perete în nuanțe de portocaliu, maro sau galben iese cu ușurință în evidență. Dacă acesta este policromat, efectul este de două ori mai spectaculos.

Dacă există un material decorativ care aduce un farmec incontestabil oricărui interior, atunci vorbim cu siguranță despre cărămidă roșie. Această cărămidă se amestecă cu toate stilurile: Scandinav, boem, rustic sau contemporan.

Pentru un plus de creativitate te invităm să te inspiri din colecția noastră de căramidă!

 

 

miercuri, 18 octombrie 2017 / Published in Articole

Pereții din cărămidă sunt din nou la modă! Poate nu te-ai gândit însă cărămida poate schimba complet aspectul casei tale oferind un caracter unic și un sentiment plăcut care nu se estompează cu timpul.

Pentru că vine în mai multe forme, dimensiuni și nuanțe, cărămida decorativă a devenit un material extrem de popular. De la stiluri rustice la contemporan și vintage, cărămida decorativă oferă nenumărate posibilități de design.

 

Pe lângă faptul că este frumoasă, cărămida decorative se află printre cele mai rezistente materiale disponibile pe piață, având o durată de „viață” extrem de ridicată. Acesta este principalul motiv pentru care atât de mulți oameni aleg să folosească acest material. Pe lângă faptul că oferă un finisaj incredibil de atrăgător este o metodă simplă, dar eficientă de a crea un design unic pentru orice locuință.

 

 

Poți să uiți de finisajele superioare dacă vrei ca locuința ta să iasă în evidență printr-un stil simplu, dar în același timp inedit și poți alege să îți decorezi casa cu cărămidă decorativă.

Pentru cei ce caută echilibrul între stil și durabilitate, noi oferim cele mai bune soluții!

vineri, 13 octombrie 2017 / Published in Articole

Caramida este un material de construcție artificial obținut dintr-un amestec de argilă, nisip și apă(uscat la soare sau ars în cuptor), precum si din beton.
Cărămida decorativa este un material utilizat în placarea unor suprafețe care doresc a imita caramida obisnuita: fațade de clădiri, ziduri exterioare, pereți interiori de clădire, arcade, șemineu etc. O astfel de cărămidă se foloseste în principal în scop estetic. În cazul cărămizii decorative, nu mai este necesar a se aplica tencuiala.
Nici un alt element de construcție nu oferă atâtea posibilități pentru realizarea unor efecte arhitecturale unice.
Caramida decorativa aduce stil si armonie, putand fi folosita atat in interiorul cat si in exteriorul unui spatiu. Ea inlocuieste cu succes caramida reala, fiind confectionata dintr-un material calitativ care asigura stil si durabilitate locului in care se aplica, mentinandu-se multi ani fara a necesita intretinere sau reparatii.
Ea poate pune in evidenta anumite spatii dintr-o incapere, conferind totodata eleganta, armonie si rafinament. Alegerea unui finisaj potrivit pentru fatada sau terasa casei, ori pentru interioarele mai pretentioase precum crama sau mansarda, poate ridica nenumarate probleme de gust. O simpla tencuiala nu poate arata satisfacator in toate cazurile, beneficiarii cautand variante mai speciale pentru astfel de suprafete.
Ea are o absortie scazuta de apa si previne instalarea prafului sau a mizeriei, are o rezistenta completa la foc, la inghet, precum si la spori, alge si muschi, care pot declansa alergii. De-a lungul timpului, moda pentru acest material de constructie convenabil a început sa se raspîndeasca în întreaga lume.
Materialele folosite sunt prietenoase cu mediul inconjurator, naturale si durabile.
Caramida decorativa este auxiliara si ajuta la stilizarea incaperii, tinandu-se cont de o tematica anume. Caramida aparenta de gen exterior este facuta dintr-un material durabil, rezistent la socurile termice, precum inghetul.
Montarea caramizii aparente, in toate variantele ei, este rapida. Pe langa caramida pentru placari, mai exista si alte materiale care pot fi folosite in placarea diferitelor arii, ca exemplu fiind piatra, mozaicul si gresia.
Caramida pentru placari in spatii exterioare construieste o sinapsa cu natura.

marți, 19 septembrie 2017 / Published in Articole

Tapetul este unul dintre cele mai cunoscute tipuri de finisaje pentru decorarea interiorului constituind de multe ori o alegere mai ieftina decat orice  alt tip de finisaj.

Pe  langa  avantajele  estetice  oferite, decorarea peretilor cu tapet este o solutie pentru cei care doresc sa schimbe infatisarea casei in timp scurt, cu foarte putin deranj.
Tapetul poate fi folosit simplu ca element decorativ, pentru a insufleti o incapere sau a-i schimba total imaginea, dar este si o solutie atunci cand se doreste crearea unei anumite atmosfere. Pictarea peretilor este o activitate destul de costisitoare  si  consumatoare  de  timp, iar  rezultatul  nu  este intotdeauna asa cum ne dorim.

Tapetul este o alternativa la indemana, care ne ofera exact ceea ce cautam: imaginile dorite, culorile precise, uniformitate, rezistenta in timp si multe alte caracteristici.
Modelele de tapet decorativ sunt diverse, astfel ele se potrivesc in camere de copii, restaurante, cafenele, camere de hotel, dormitoare etc.

Avantajul major pe care il aduc este intretinerea usoara si durata lunga de viata. Spre deosebire de peretii varuiti normal, cei  acoperiti  cu  tapet sunt usor de spalat in cazul micilor incidente si isi pastreaza mult timp culorile vii.

De ce ai alege tapetul? Tapetul se bucura de o renastere datorita graficii moderne, a ultimelor tehnologii de fabricare aparute precum si a modurilor facile de aplicare.
Chiar daca unele persoane presupun ca tapetul se potriveste cel mai bine intr-o casa istorica(Stilul Victorian), in zilele noastre cu ajutorul graficii moderne si contemporane, al arhitectilor, proprietarilor de case, tapetul este utilizat intr-o diversitate de aplicatii.
In afara de partea estetica si durabilitate, tapetul este potrivit si pentru bucatarii si bai unde rezistenta la apa si curatarea usoara sunt importante.

Colectia noastra de tapet contine cele mai populare stiluri cum ar fi: caramida, piatra, damask, floral, geometric. Modelele de tapet decorativ sunt diverse, astfel ca se potrivesc in camere de copii, restaurante, cafenele, camere de hotel, dormitoare etc.
Avantajul major pe care il aduc este intretinerea usoara si durata lunga de viata. Spre deosebire de peretii varuiti normal, cei acoperiti cu tapet sunt usor de spalat in cazul micilor  incidente si  isi pastreaza mult timp culorile vii.

Tapetul din hartie, prezent in colectii impresionante de culori si combinatii cromatice, este, de departe, cel mai des folosit dintre toate tipurile de tapet existente. Acesta poate fi gasit in variantele semilavabil si lavabil.
Un tapet de calitate se lipeste usor, si isi mentine în timp aspectul si culoarea.

marți, 19 septembrie 2017 / Published in Articole


Un tapet nou poate transforma o camera, mergând de la un aspect banal la unul cu adevarat deosebit.
Dar înainte de a putea determina cea mai buna abordare pentru indepartarea tapetului,
trebuie sa stiti ce este aplicat sub el.

În majoritatea cazurilor peretii sunt fie gips-carton, fie beton, fie caramida.
De obicei puteti afla ce tip de perete aveti prin atingere (tencuiala este mai rece si mai fina decât gips-cartonul)
sau prin ciocanirea acestuia (gips-cartonul suna gol spre deosebire de tencuiala).
Gips-cartonul este mai vulnerabil sub actiunea apei, trebuie avut grija sa nu-l suprasaturati cu apa.
Aveti grija atunci când il indepartati, deoarece gips-cartonul este mai sensibil decat tencuiala.

INCEPUT
Ridicati un colt al tapetului cu un spaclu.
Prindeti tapetul cu ambele mâini si încercati încet sa il indepartati la un unghi foarte mic.
Daca tapetul se îndeparteaza, ati rezolvat problema.
Daca tapetul nu se îndeparteaza sau daca doar stratul decorativ se decojeste,
trebuie udat tapetul cu putina apa sau solvent si apoi continuati indepartarea cu un spaclu.
Unele tipuri de tapet, cum ar fi cele acoperite cu un finisaj din vinil sau acril, nu sunt poroase.
Daca îndepartati astfel de tipuri de tapet trebuie sa zgâriati, sa perforati întreaga suprafata pentru a permite solutiei sa penetreze adezivul.
Puteti testa prin pulverizarea unei suprafete mici cu apa calda.
Acum ca stiti cu ce aveti de-a face, puteti alege o tehnica adecvata de îndepartare pentru întreaga suprafata.
În functie de situatia dvs., alegeti una din cele trei metode de eliminare a tapetului: îndepartarea uscata, îndepartarea cu ajutorul unui solvent sau cu ajutorul unui aparat cu aburi.

ALEGEREA UNEI TEHNICI DE INDEPARTARE
Tehnica pe care o utilizati pentru a elimina tapetul vechi depinde de tipul de tapet pe care il detineti si de suprafata pe care este aplicat.
Daca tapetul este uscat, trebuie sa il prindeti din colturi cu un cutit( spaclu) si sa-l îndoiti încet la un unghi de 10 pâna la 15 grade.
Nu trageti tapetul direct sau puteti deteriora suprafata inferioara, mai ales daca este gips-carton.
Dupa ce ati îndepartat tot tapetul, urmati procedurile de eliminare a adezivului descrise în urmatoarea sectiune.
Daca numai stratul superior se indeparteaza, lasând o parte de hârtie în spate, aceasta este o hârtie detasabila.
Îndepartati întreg stratul superior si apoi urmati pasii din urmatoarea sectiune pentru a scoate si adezivul.
Daca aveti de gând sa puneti alt tapet si vechiul adeziv este sigur si în stare buna, este posibil sa il puteti aplica peste adezivul vechi.
Discutati aceasta optiune cu operatorii nostrii.
Pentru a îndeparta portiuni de tapet sau adeziv ramas, înmuiati cu apa calda si solvent pentru indepartatea tapetului.
Înmuiati suprafata cu o solutie de îndepartare a tapetului.

TOP