În dulcele stil clasic…

Cine alege stilul clasic în interior? Oamenii care apreciază tradițiile și stabilitatea, precum și cei care preferă valorile și tradițiile culturale vechi, în loc de moda trecătoare!

Clasicismul a reprezentat stilul dominant pentru mai mult de două secole. În prezent, locuințele decorate în stil clasic sunt mereu în căutare! Prin eleganța sa, stilul clasic formează o imagine atemporală și plină de farmec.

Într-o locuință amenajată în stil clasic, accentul se pune, în general,  pe designul pereților. Cea mai simplă și economică metodă de a reda eleganța stilului clasic o reprezintă decorarea pereților cu tapet.

Trei moduri simple prin care se pot reda caracteristici principale ale clasicismului cu ajutorul tapetului:

  1. Pereții se mențin în culori pastelate

Stilul clasic nu acceptă strălucire, contraste extreme sau culori vibrante. Toate nuanțele sunt calde și neutre pentru a menține o atmosferă interioară calmă și confortabilă. Un tapet în nuanțe de galben, verde, maro, precum și gri, roz, perlă sau burgundă este alegerea perfectă.

  1. Ordinea, simetria și echilibrul sunt esențiale

Designul clasic este caracterizat de simetria și echilibrul idealurilor imperiilor grecești și romane. Coloanele reprezintă o caracteristică esențială a designului clasic, acestea făcând referire la arhitectura greacă și romană. Ca atare, un tapet în dungi ton-pe-ton aplicat pe pereți poate reda ușor aceasta caracteristică.

  1. Textura materialelor necesită o atenție deosebită

Deoarece stilul clasic denotă rafinament, materialele folosite pentru amenajarea unui spațiu interior trebuie sa fie de o calitate extraordinară. Textura unui tapet confecționat din materiale naturale poate face ușor diferența între bun gust și kitsch.

Pentru a crea un astfel de interior luxos și elegant și pentru a te bucura de o atmosferă aristocrată care nu se demodează niciodată, noi îți pune la dispoziție sute de modele de tapet din care poți să alegi!