Caramida Decorativa

Caramida este un material de construcție artificial obținut dintr-un amestec de argilă, nisip și apă(uscat la soare sau ars în cuptor), precum si din beton.
Cărămida decorativa este un material utilizat în placarea unor suprafețe care doresc a imita caramida obisnuita: fațade de clădiri, ziduri exterioare, pereți interiori de clădire, arcade, șemineu etc. O astfel de cărămidă se foloseste în principal în scop estetic. În cazul cărămizii decorative, nu mai este necesar a se aplica tencuiala.
Nici un alt element de construcție nu oferă atâtea posibilități pentru realizarea unor efecte arhitecturale unice.
Caramida decorativa aduce stil si armonie, putand fi folosita atat in interiorul cat si in exteriorul unui spatiu. Ea inlocuieste cu succes caramida reala, fiind confectionata dintr-un material calitativ care asigura stil si durabilitate locului in care se aplica, mentinandu-se multi ani fara a necesita intretinere sau reparatii.
Ea poate pune in evidenta anumite spatii dintr-o incapere, conferind totodata eleganta, armonie si rafinament. Alegerea unui finisaj potrivit pentru fatada sau terasa casei, ori pentru interioarele mai pretentioase precum crama sau mansarda, poate ridica nenumarate probleme de gust. O simpla tencuiala nu poate arata satisfacator in toate cazurile, beneficiarii cautand variante mai speciale pentru astfel de suprafete.
Ea are o absortie scazuta de apa si previne instalarea prafului sau a mizeriei, are o rezistenta completa la foc, la inghet, precum si la spori, alge si muschi, care pot declansa alergii. De-a lungul timpului, moda pentru acest material de constructie convenabil a început sa se raspîndeasca în întreaga lume.
Materialele folosite sunt prietenoase cu mediul inconjurator, naturale si durabile.
Caramida decorativa este auxiliara si ajuta la stilizarea incaperii, tinandu-se cont de o tematica anume. Caramida aparenta de gen exterior este facuta dintr-un material durabil, rezistent la socurile termice, precum inghetul.
Montarea caramizii aparente, in toate variantele ei, este rapida. Pe langa caramida pentru placari, mai exista si alte materiale care pot fi folosite in placarea diferitelor arii, ca exemplu fiind piatra, mozaicul si gresia.
Caramida pentru placari in spatii exterioare construieste o sinapsa cu natura.